Follow Dashboard
S T O P

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM;
Saturday, December 28, 2013 | 12:27 PM | 1 siiCOMEL
C . I . N . T . A [ 1 ]


Assalamualaikum 
Welkem bekkkkk
Entry bab cintan cintun pula
Perbezaan
DICINTAI & MENCINTAI
Bagi aku ada beberapa perbezaannya
Tapi for another couple 
Tak sure la whether sama ke tak 
It's just my own opinion

DICINTAI
Someone yang kita tak kenal
"Baru nak kenal"
Sejak kenal tu hariII dia akan text . call . wechat . whatsapp . line etc
Hari ke hari juga dia cuba macamII perkara untuk buat kita suka kat dia
Walaupun benda tu akan memalukan diri dia
Tapi sebab dia betulII nak kat kita
Dia buat macamII sampai kita jatuh hati kat dia
Selepas tu. . . . . .  .
Kita pun da jatuh hati kat dia 
Kita suka kat dia
kita sayang dia
Makin lama kita kongsi segala suka duka dengan dia 
Tak ada rahsia lagi antara dia & kita 
Bila kita merajuk atau kecil hati mesti kita akan jauhkan diri dari dia
Konon nak minta pujuk
Dia call tak jawab . text tak balas 
BuatII kononnya memang betulII merajuk laa
Tapi perempuan kan mesti lembut juga hatinya kalau lelaki pandai pujuk
Masa kita merajuk, dia tak hentiII call & text kita 
Sampai satu tahap dia rasa cara tu tak berguna pun 
Mungkin dia akan tunggu kita dekat depan office 
Mungkin juga akan terus pergi rumah 
Selalunya mesti akan tunggu depan office 
Sebelum keluar office mesti akan nampak kelibat dia 
Masa tu hati kita mesti happy sangat sebab dia sanggup buat apaII untuk kita
Bila da jumpa mesti automatic merajuk tu akan hilang 
Kita pula akan tanya dia kenapa dia ada dekat sini
BuatII tak tau la konon
Padahal da berpuluh missed call . berpuluh text yang kita sengaja tak nak reply 
SemataII nak dia datang cari kita & pujuk kita 
Bila da ada depan mata mula laa buatII 'blur' 

Nota jari untuk DICINTAI

Bila seseorang tu sayangkan kita, cintakan kita 
Walau apa pun keadaan 
Walau tinggi mana pun ego kita
Dia akan cari 1001 cara untuk buat hubungan tu baik semula 
Sebab dia tau dia yang mulakan hubungan ni 
Dia juga perlu jaga hubungan ni baikII
Bukannya maksud dia yang mulakan dia juga yang patut akhirkan 
Maksudnya dia da cuba macamII cara untuk buat kita suka kat dia 
So bila kita da suka kat dia mesti la dia akan jaga kita baikII 
Sebab dia tau, untuk dapatkan kita da memang susah 
MacamII kena buat 
Tak kan lepas dah dapat kita semudah tu dia akan lepaskan kita ?
Betul tak ?

So untuk perbezaan MENCINTAI 
Next entry C . I . N . T . A [ 2 ] 
Lepas tu samaII kita describe kedua perbezaan tu
Ok. . .

Regards,
Ain

***************************************************************************
END

Assalamualaikum 









BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM;
Monday, December 2, 2013 | 3:57 PM | 0 siiCOMEL
I'M BACK 


Assalamualaikum. . .
Lama betul tak update blog. . .
Berhabuk dah. . .
Sarang lelabah banyak. . 
Most Important Hantu "Vila Nabila" tak ada dalam blog panda ni yea
Jangan takut boleh sambung baca entry2 yang ada ni
wkwkwkwkwk
Pemes kan pasal Vila Nabila tu
The ending story dia kat rumah kawan dia sebab takut kena marah dengan mak dia 
What The Food men 
Nyusahkan org
Nak pemes macam reetiisss la tu 
At least dia dapat masuk pape + tb 
" Kau adoo ? " 
Dia kata kangg 
HAHAHAHAHAHAHAHA
Da tup kes pasal budak pemes kejap tu. . . 
Sekarang kena fikir pasal wedding 
Catering tak settled lagi 
Doorgift tak tau nak bagi apa
Mak ada suggest 
Tapi nak kira budget dulu
Kad Kawen rasa macam nak DIY 
Tapi tgk B2B lain wat macam susah jer ?
Pakai Photoshop memang failed 
Nak cuba guna Microsoft Publisher dulu
Kalau failed jugak 
Memang 100% bagi kedai buat 
Banyak lagi masa 
Sesaja jea nak siap kan awal-awal
Target sebulan sebelum kawen semua da settle
Sebulan terakhir tu nak relax macam tak ada apa-apa
Tak pun belajar masak ?
Kalau rajin laa 
wkwkwkwkwkwwkwkwk
Relationship dengan En.Tunang Alhamdulillah semuanya Ok 
Kalau gaduh2 kejap tu standard laa 
Suami Isteri yang dah kawen boleh tikam lidah 
Lagikan baru tunang 
Lagipun orang tua-tua kata kalau nak kawen ni memang banyak dugaanya
Kalau sorang tu jadi api, lagi sorang takkan nak jadi api juga ?
Nanti apa pun tak boleh 
Terus hancur lebur =.='
Lusa da outstation ke KL 3 hari 
Memang tiap2 bulan ke sana
Kerja kan apa boleh buat 
In Sha Allah sebelum kawen nak cari kerja lain 
Tak kan da kawen nak p outstation lagi tinggal En.Suami kat rumah ?
Mesti la tak
Tak apa pelan-pelan kayuh dulu
Ok laa.
Nak sambung buat kerja. . .
Nanti sambung gosip lagi yea. . .
HEHEHEHEH


Regards,
Ain

******************************************************************************
END

Assalamualaikum 





Old things